Zanzibar

Zanzibar, Tanzanija

već od 1090€

Opis destinacije

Zanzibar je arhipelag koji čine ostrva Unguja i Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se u Indijskom okeanu,karakterišu ga prelepe peščane plaže sa obrubljenim koralnim grebenima i magija istorijskog Kamenog grada - Stone Town. Stone Town: centar bogat istorijom I svetska kulturna baština UNESCO-a. Deo zapadne obale čini mnoštvo zaliva koji predstavljaju perfektna mesta za posmatranja veličanstvenog zalaska sunca. Veruje se da su njegovi prvi stanovnici, bili Bantu crnci, pa je tako dobio ime jer Zanzibar u prevodi znači "zemlja crnaca". Severna obala: Na severnom kraju ostrva nalaze se slikovite peščane plaže Nungwi I Kendwa. Ovde plima I oseka nisu previše izražene, tako da I tada možete uživati u kupanju. U ribarskom selu možete posmatrati I izlazak I zalazak sunca na vodi. Ronioci su ovde na svom terenu, jer su na raspolaganju brojna intresantna mesta za ronjenje. Sve što vidite na Zanzibaru čista je egzotika.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
10 dana/7 noćenja
Individualni polasci (cele godine)

EconomyComfortLux
Od 1.090 EurOd 1.390 EurOd 1.690 Eur
Makuti Bungalows 3+*Nungwi Dreams 4*DoubleTree Resort by Hilton Hotel Zanzibar5*
Fly DubaiFly DubaiFly Dubai

Doplata za jednokrevetnu sobu: na upit

Aranžman obuhvata: Avio karte na navedenim relacijama sa uračunatim aerodromskim taksama, transferi na relaciji aerodrom Zanzibar – odabrani hotel – aerodrom Zanzibar, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom i odabranim hotelima 4* i 5*, troškove organizacije i izvođenja programa.

Aranžman ne obuhvata: razgledanja i posete navedene u programu sa ulaznicama na lokalitete, kao i fakultativne izlete, usluge lokalnih vodiča na engleskom jeziku, putno zdravstveno osiguranje, vizu za Tanzaniju 50 dolara (plaća se na aerodromu po sletanju na Zanzibar)
Makuti Beach Bungalows 3+*
Lokacija: Smešten pored bele peščane plaže Bvedžu na jugoistočnoj obali Zanzibara, objekat Makuti Beach Bungalows nudi vrt. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. Udaljen oko 1h 30 minuta od aerodroma.
Smeštaj: Sve smeštajne jedinice imaju svoju terasu i odvojeni prostor za sedenje, gde možete uživati u piću iz bara i uživati u pogledu na more ispred sebe, pesku pod nogama i divnom primorskom mirisu zbog kojeg osećate pravi život na plaži.
Sadržaj: Hotel poseduje jedan restoran i jedan bar koji radi do 23h
https://www.makutizanzibar.com/

Nungwi Dreams 4*
Lokacija: Objekat Nungwi Dreams se nalazi u mestu Nungvi na manje od 1 km od svetionika Ras Nungvi (Hog Point) i 12 minuta hoda od akvarijuma Mnarani (jezero za očuvanje morskih kornjača). Aerodrom je udaljen oko 1h I 40 minuta vožnje.
Sobe: Sve sobe u ovom hotelu imaju radni sto, flat-screen TV I sopstveno kupatilo. Svaka soba uključuje električno kuvalo, neke imaju terasu a neke nude I pogled na more. Sve sobe u hotelu Nungwi Dreams su klimatizovane I imaju garderober.
Sadržaj: Privatna plaža i beskrajni bazen, wifi u celom resortu, roof top bar i bar na terasi, bar na plaži i bar pored bazena, 24-časovno profesionalno obezbeđenje.
https://www.nungwidreams.com/

DoubleTree Resort by Hilton Zanzibar – Nungwi 5*
Lokacija: Objekat Double Tree Resort nalazi se na beloj peščanoj plaži smeštenoj u severnom delu Zanzibara, a nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Udaljen oko 1h i 30 minuta od plaže.
Sobe: Svaka soba je klimatizovana I poseduje flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti imaju mreže za zaštitu od komaraca, a svaka soba uključuje sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Dostupan je besplatan WiFi.
Sadržaj: Gosti koji žele da probaju specijalitete lokalne ili internacionalne kuhinje mogu da rezervišu sto u restoranu Fisherman Bar and Grill. Ponuda objekta uključuje velnes centar sa opuštajućim tretmanima svakog dana, kao i uzbudljive aranžmane za aktivniji boravak poput ribolova, gnjuranja, vožnje bagija i ronjenja.
https://www.hilton.com/en/hotels/znzdtdi-doubletree-resort-zanzibar-nungwi/
1.dan BEOGRAD – DUBAI
Čekiranje na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera kompanije Fly Dubai dva sata ranije (u 11.05 sati.) Poletanje za Dubai u 13.05 časova (letFZ1746). Obroci u avionu nisu uračunati. Sletanje u Dubai u 21.20 časova. Čekanje na vezu.
2.dan DUBAI – ZANZIBAR
Nastavak putovanja za Dubai u 02.30 sati (FZ1687). Dolazak na Zanzibar u 07.10 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje.
3 - 8. Dan ZANZIBAR
Doručak. Slobodan dan uz mogućnost za individualne aktivnosti. Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Krozistoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca I Arapa, upijajući na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Fakultativni izlet do Stountauna (Stone Town), čije ime na svahiliju znači „stari grad”, a koji je I centar trgovine začinima. Grad se nalazina UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Posećujemo Palatu Čuda, Staru tvrđavu, Sultanovu tvrđavu koja je danas muzej. Uživanje u čarima ostrva I slobodno vremeza individualne aktivnosti. Noćenje
9. dan ZANZIBAR – DUBAI
Doručak. Hotelske sobe se napuštaju u 10.00 časova, slobodno vreme do odlaska na transfer do aerodroma. Poletanje za Dubaiu 23.20 (let FZ1688).
10. dan DUBAI – BEOGRAD
Sletanje u Dubai 05.55, čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 09.05 (let FZ1745). Dolazak u Beograd 12.05 časova. Kraj usluga.
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate.
Uplata akontacije od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave ostatak najkasnije 30 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun, platnim karticama .

PLN

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, broj licence OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.