Velika meksička tura i odmor u Kankunu

Kankun, Meksiko

već od 2990€

Opis destinacije

Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak: 16. januar 2022. / Povratak: 29. januar 2022.
14 dana /11 noćenja, avionom 

Cena - 2990 €

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relacijama Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 356,85 evra (EUR 270.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 25.00-UK, EUR 29.45-XD). Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.
Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan https://en.hotel-casablanca.com.mx
Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm
Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). Gostima se pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/
Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan http://www.laceibahotel.com/enn
Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv, klima uređaj, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Plaza Magnolias 4* ili sličan http://plazamagnolias.com/
Hotel u kolonijalnom stilu, ovo zdanje iz 16.veka se nalazi u centru, u istorijskom delu grada. Sobe su opremljene u kolonijalnom stilu, a gostima je na raspolaganju wifi i kablovska tv, fen, aparat za kafu itd.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan https://www.hotelesvillamercedes.com/
Hotel se nalazi u veoma lepoj tropskoj basti, ima dva spoljašnja bazena kao i spa u majanskom stilu. Sastoji se od više manjih zgrada sa krovovima od trske i slame, sve sobe imaju satelitsku TV, kao i privatno kupatilo. U hotelskom restoranu služe tipičnu meksičku hranu. Postoji i bar pored bazena. Nalazi se u nepostednoj blizini aerodroma.

Kampeće: Hotel Gamma Campeche 4* ili sličan
https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-campeche-malecon

Hotel se nalazi na šetalištu kraj mora, u neposrednoj blizini soping centra, poseduje spoljašnji bazen, sobe su klimatizovane, imaju wifi i led tv sa kablovskim programima, aparat za kafu, fen itd.

Merida: Hotel Gran Real Yucatan 4+* ili sličan https://granrealyucatan.com/
Ovaj elegantni hotel nalazi se u istorijskom centru Meride, 10 min. do glavnog parka i Trga, a smešten je na poluostrvu Jukatan u blizini Palate vlade i Antropolškog muzeja. Ima moderne sobe sa privatnim balkonom. Većina soba je opremljena nameštajem od tamnog drveta i keramikčim podom. Sobe gledaju na baštu ili bazen, imaju LCD TV, i besplatni Wi-Fi. Hotel ima biznis centar i servis za pranje vesa. Ima nekoliko restorana koji služe lokalne ili internacionalne specijalitete. Gosti mogu da sede unutra ili na terasi sa pogledom na baštu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan
https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran, ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemđu ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...
DAN 1
BELGRADE
(16.01.2022.) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kontikija u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:10 časova (let TK 1084). Dolazak u 23:55 časova.

DAN 2
MEKSIKO SITI
(17.01.2022.) ISTANBUL – MEKSIKO SITI Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 02:30 časova (let TK 181). Obroci u avionu. Sletanje u 08:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, "puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.

DAN 3
MEKSIKO SITI
(18.01.2022.) MEKSIKO SITI Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.

DAN 4
PUEBLA
(19.01.2022.) MEKSIKO SITI – PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i "talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 5
VERACRUZ
(20.01.2022.) PUEBLA – VERAKRUS Doručak. Razgledanje grada obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Polazak za Verakrus, koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6
VERACRUZ
(21.01.2022.) VERAKRUS – TUKSTLA GUTIERES Doručak. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Nastavak putovanja ka mestu Tukstla Gutieres u severnoj državi Čapas, najsiromašnijoj ali najlepšoj u celom Meksiku. Razgledanje grada obuhvata posetu glavnom trgu Plasa Sivika, katedralu svetog Marka sagrađenu sredinom 16. veka, kule ograđenih sa 48 zvona Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 7
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(22.01.2022.) TUKSTLA GUTIERES – SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Odlazak na izlet i vožnju čamcem u kanjonu Sumidero. Polazak za San Kristobal de las Kasas. Upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Nastavak putovanja za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 8
PALENQUE
(23.01.2022.). SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS – PALENKE Doručak. Kraća šetnja po gradiću San Kristobal de las Kasas. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nastavak putovanja za Palenke. Usput obilazak cuvenih vodopada Agua Azul. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 9
CAMPECHE
(24.01.2022.) PALENKE – KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.

DAN 10
MERIDA
(25.01.2012.) KAMPEČE – UŠMAL – MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu, grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 11
CANCUN
(26.01.2022.) MERIDA – ČIČEN ICA – KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 12
CANCUN
(27.01.2022.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Noćenje.

DAN 13
ISTANBUL
(28.01.2022.) KANKUN – ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 14:45 časova (let TK 184). Obroci u avionu.

DAN 14
BELGRADE
(29.01.2022.) ISTANBUL – BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 10:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:50 časova (let TK 1083). Sletanje u 19:30 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.