Šri Lanka

više destinacija, Šri Lanka

već od 1920€

Opis destinacije

Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, miris čaja i začina, i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska
Subota, 25 decembar, 2021

Cena
1920 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo
za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 352,32 evra ( EUR 248.00-YQ ,  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 13.64-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4 EUR 0.86-PZ, EUR 51.06-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne ), smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ,ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (78 usd), dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana (80 usd), transferi, troskovi organizovanja i vodenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrdjuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodice i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje Covida i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje. Cena aranžmana takodje ne uključuje osiguranje za jedan mesec od 12 usd po osobi i troškove PCR testa na COVID 19, po ceni od 40 usd po testu po osobi, obavezne u Kolombu po sletanju ili u hotelu.
Kolombo – Fair View hotel 3+* (www.tangerinehotels.com) (ili sličan) - udaljen je oko 1,2 km od centra grada i vrlo je popularan medju turistima. . Hotel ima besplatni WiFi u svim sobama 24 časovnu recepciju, ima 50 soba na 8 spratova, moderno opremljenih: TV LCD plazma, i praktičan nameštaj. Sve u svemu nudi prijatan boravak u njemu.

Dambula - Tropical Life Resort & Spa 3 * (www.tropicallifedambulla.com) (ili sličan) - ima restoran, otvoreni bazen i bar. Svaka soba je klimatizovana, i ima besplatni Wi-Fi. Hotel obezbedjuje 24 časovnu recepciju, sobni servis i menjačnicu. Svaka soba ima i balkon, kao i plazma TV. Doručak moze biti kontinentalni ili švedski sto. Takodje postoji prostor za igru za decu.

Kendi – Oak Ray Regency Hotel 3* (www.oakrayhotels.com) (ili sličan) – hotel obezbedjuje vrlo prijatan boravak bez obzira da li se radi o poslovnom ili turistickom putovanju. Dosta je dobro lociran jer se nalazi dovoljno blizu za više važnih turistickih destinacija. Svaka soba je opremljena TV LCD plazma i i drugim povoljnostima. U hotelu se nalazi i prodavnica suvenira, Wi Fi na javnim mestima, parking itd. Hotel ima jako dobre mogućnosti za rekreaciju.

Hotel na moru - PANADURA- Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*-de luxe sobe (www.jetwinghotels.com) ili sličan
Dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vreme stiže do važnijih mesta. Hotel nudi niz olakšica koje omogućavaju prijatan boravak, kao besplatni WiFi u svim sobama, dnevno higijensko održavanje soba, WiFi u javnim delovima hotela, sobni servis, parking. Ima 176 soba, sve vrlo ukusno opremljene i nude vrhunski konfor. Ima otvoreni bazen kao i bazen za decu. 
DAN 1
BELGRADE
(25.12.2021.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 13:35 časova. Poletanje za Dohu u 15:35 časova (let QR232). Sletanje u 22:35 časova.

DAN 2
KOLOMBO
(26.12.2021). DOHA – KOLOMBO Poletanje za Kolombo u 01:30 časova (let QR 664). Dolazak u 08:35 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, dolazak u hotel, gde će putnicima odmah biti uradjen PCR test. Dok se ne dobiju rezultati testa, kretanje putnika po hotelu bice ograničeno. Takodje se očekuje u toku boravka u hotelu da se nose maske, da se drži odstojanje , dezinfikovanje ruku itd. Večera. Noćenje.

DAN 3
DAMBULA
(27.12.2021.) KOLOMBO – PINAVELA – DAMBULA Doručak. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - Četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad moze da pruži. Odlazak do Pinavele u kome se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. g. u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povredjene. Nakon toga, odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 4
DAMBULA
(28.12.2021.) DAMBULA – SIGIRIJA - POLONARUVA - DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje na stenu Sigirija na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske proslosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu izmedu 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5
KENDI
(29.12.2021.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantazama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Večera. Noćenje.

DAN 6
KENDI
(30.12.2021.) KENDI – HOTEL NA MORU (PANADURA) Doručak. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budistickog svetilišta u zemlji. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Obilazak muzeja dragog kamenja, s obzirom da je Šri Lanka poznata i kao ostrvo dragog kamenja. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Polazak ka hotelu na obali lndijskog okeana . Smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 7
SRI LANKA
(31.12.2021.) HOTEL NA MORU (Panadura) Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Novogodišnja večera. Noćenje.

DAN 9
SRI LANKA
(01.01.2022-02.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.

DAN 10
KOLOMBO
(03.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) – KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme do polaska aerodrom. Kasni večernji transfer na aerodrom.

DAN 11
BELGRADE
(04.01.2022.) KOLOMBO- DOHA –BEOGRAD Poletanje za Dohu u 04:00 časova (let et QR663). Sletanje u Dohu u 06:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:35 časova (let QR231). Sletanje u Beograd u 12:05 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.