Prag

Prag, Češka

već od 119€

Opis destinacije

Putovanje u magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva, grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva, u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Prag – 3 noćenja
07.09 - 12.09.2022 - Hotel Globus 3* - 119 EUR
21.09. - 26.09.2022 - Hotel Emmy 4* - 129 EUR
05.10. - 10.10.2022 - Hotel Globus 3* - 119 EUR
19.10. - 24.10.2022 - Hotel Globus 3* - 119 EUR

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
- 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u nekom od opisanih hotela ili sličnom 3*, u 1/2 i 1/2+1 sobama (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija-isključivo na upit)
- razgledanje Praga prema programu u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku
- troškove organizacije i vođstva puta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- individualne troškove i nepomenute usluge
- fakultativne izlete:
- krstarenje Vltavom – 10€ odrasli / 8€ deca
- Karlove Vary – 25€ odrasli / 15€ deca
- Drezden – 30€ odrasli / 20€ deca
- večera u nacionalnom restoranu – 25€ odrasli / 15€ deca
- međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

POPUSTI I DOPLATE
- Doplata za 1/1 sobu (na upit): 50€
- Doplata za dodatno sedište (na upit) 50€
- Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe(na pomoćnom ležaju) umanjuje se 10 evra, u zajedničkom ležaju dete do 6 god. ostvaruje popust 40% 
- Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz
Hotel 3* Nalazi se u Pragu. Povezan je gradskim prevozom sa centrom grada. Hotel ima aperitiv bar, restoran, parking. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija - isključivo na upit) sa TWC, TV, mini bar, telefonom... Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT NAJKASNIJE 7 DANA PRED PUTOVANJE.
1. DAN: BEOGRAD Polazak autobusa iz Beograda oko 18 časova sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put). Iz Novog Sada oko 19 časova sa parkinga kod Lokomotive. Vožnja preko Novog Sada, Subotice i graničnog prelaza Horgoš, kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. DAN: PRAG Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: dvorac Hradčani sa manastirom Strahov i njegovom bibliotekom, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita sa kapelom Sv. Venceslava, Mala strana, Zlatna ulica, Vaclavski trg, Starogradski trg sa čuvenim satom Orloj… Smeštaj u hotel posle 15 h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: PRAG-DREZDEN Doručak. Fakultativno izlet za nemački grad Drezden, čuvenu ”Firencu na Elbi”. Razgledanje centra grada uz pratnju vodiča: opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Tašenberg palata… Nakon razgledanja, slobodno vreme – mogućnost za posetu Muzeju starih majstora ili Kraljevskoj riznici, Muzeju Maisen porcelana ili šoping u poznatoj Prager Strasse. Predveče, povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: PRAG-KARLOVE VARI Doručak. Fakultativno izlet za Karlove Vary. Karlove Vari je svetski poznato banjsko lečilište na severozapadu Češke, udaljeno od Praga oko 130 km. Veliki deo današnje slave grad duguje izuzetno lepo očuvanoj arhitekturi, uokvirenoj očuvanom prirodom na okolnim brdima. Razgledanje samog mesta, termalnih izvora, ruske crkve… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju ili ručak u nekoj od lokalnih krčmi sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru. Noćenje.

5. DAN: PRAG-KRSTARENJE VLTAVOM Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i slobodan dan za individualno razgledanje, posetu brojnih muzeja ili šoping. Popodne fakultativno – izlet poslastica - obilazak Praga sa Vltave, otmena atmosfera grada na brodiću uz muziku B. Smetane  i bliski susret sa praškim mostovima. U kasnim popodnevnim  časovima polazak za Beograd, noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske...

6. DAN: BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.
– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

TT

Organizator putovanja je turistička agencija Turist Trade, broj licence OTP 43/2020 Kategorija licence A 35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Turist Trade.

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Zimovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.