Moskva i St.Peterburg

Moskva i St.Peterburg, Rusija

već od 795€

Opis destinacije

Rusija - Jedna oad najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod. Moskva - Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka. Sankt Peterburg - St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CARSKA RUSIJA
ST. PETERBURG
MOSKVA

Termin putovanja - 22.07 – 28.07.2022.
Ukupna cena po osobi - 799 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Avionski prevoz letovima Air Serbia na relaciji Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd;
- Troškove avio-taksi (cca 55 EUR, podložno je promeni);
- Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg;
- Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
- Smeštaj u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
- Transfere prema programu;
- Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
- Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
- Troškove organizacije aranžamana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU
OSIGURANJA.
- Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu
- Opcionu doplatu za polupansion;
- Individualne troškove

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 140€
- Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 85€.

POPUSTI:
- Deca od 2 – 12 godina –sa jednom odraslom osobom plaćaju 739€.
- Deca od 2 – 12 godina –sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) plaćaju 679€.
- Treća odrasla osoba – Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upitMoskva

Izleti:
- Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
- Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR *
- Oružana palata 30 EUR *
- Krstarenje rekom Moskvom 45 EUR
- Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR
- Panorama Borodinske bitke 35 EUR

Sankt Peterburg
- Vožnja kanalima i Nevom 35 EUR
- Petropavlovska tvrđava 30 EUR
- Ermitaž 50 EUR
- Peterhof, park sa fontanama 45 EUR
- Puškin (Carsko selo) 55 EUR *
- Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova 30 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, prevoz, ulaznice, slušalice. Odlazak u Kremlj, Oružanu palatu, Panoramu Borodinske bitke, Ermitaž i Petropavlovsku tvrđavu - metroom.
Za realizaciju izleta potrebno je najmanje 10 učesnika.

* Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj, Oružana palata i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana. Na licu mesta neće biti moguće.
***CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner): Stranke imaju mogućnost da uplate i ostale fakultativne izlete iz programa u agenciji.
HOTEL DELTA 4*, Moskva www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korisćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

HOTEL MOSKVA 4*, Sankt Peterburg www.hotel-moscow.ru
Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradihotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Doručak švedski sto.
1. dan BEOGRAD – MOSKVA - Panoramsko razgledanje grada autobusom, Moskovski metro
Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:00 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:10 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje. Noćenje.

2. dan MOSKVA – Kremlj, Večernja Moskva sa reke
Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. .Noćenje.

3. dan MOSKVA - Sergijev Posad, Muzej Panorama Borodinske bitke
Doručak Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan MOSKVA - ST. PETERBURG - panoramsko razgledanje grada autobusom
Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg u jutarnjim časovima. Putovanje savremenim brzim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan ST. PETERBURG - Vožnja kanalima i Nevom, Petropavlovska tvrđava, Ermitaž
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćenje. .

6. dan ST. PETERBURG -Peterhof - Ruski Versaj, Puškin-Carsko Selo, Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova
Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada. Noćenje.

7. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:25 časova. Kraj usluge.
- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, 20 % najkasnije do 10 dana pred putovanje a ostatak od 40% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.12.2022..

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.