Jordan tura i odmor u Akabi

više destinacija, Jordan

već od 1590€

Opis destinacije

Jordan se smatra delom "kolevke čovečanstva". Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska. Dolina reke Jordan odvaja Jordan od Izraela. Kao utočište u regionu sukoba, Jordan već vekovima oduševljava posetioce svojom svetskom baštinom, prijateljskim gradovima i inspirativnim pustinjskim predelima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
JORDAN
TURA I ODMOR U AKABI     
10 dana (9 noćenja)- avionom i autobusom
Polazak: 04. novembar 2022/ Povratak: 13. novembar 2022.

Cena - 1590 €

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 195,96 (koje se sastoje od sledeće nerefundabilnih taksi: EUR 40.00-YQ i EUR 19.00-YR, i refundabilnih: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 17.18-AT, EUR 21.46-ZY, EUR 2.84-D9, EUR 52.84-HQ, EUR 15.45- NH, EUR 2.31-O7, EUR 2.31-O7) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena KonTiki-ja je da su hoteli 3+*) na bazi polupansiona (doručak švedski sto, večera švedski sto ili set-up meni), posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 35 evra za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan
Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: City Tower hotel 4* https://www.citytoweraqaba.com/ ili sličan
Ovaj hotel se nalazi na 2 min hoda od gradske plaže. Ima klimatizovane sobe sa besplatnom WiFi mrežom i TV-om sa ravnim ekranom. Tvrđava Akaba se nalazi na 2 minuta hoda od hotela, Kraljevski jahting klub na 13 minuta hoda, a zaliv Tala Bej Akaba je udaljen 13 km.
DAN 1
BEOGRAD
(04.11.2022.) BEOGRAD-BEČ-AMAN Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera Big Blue u 03:30 časova. Poletanje za Beč u 05:55 časova (let OS 738). Dolazak u 07:05 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Aman u 10:30 časova (let OS 853). Sletanje u 15:05 časova. Transfer do hotela uz panoramsko razgledanje Amana. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 2
AMAN
(05.11.2022.) AMAN- DŽERAŠ- AMAN Nakon kraćeg odmora i doručka, polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Večera. Noćenje.

DAN 3
AMAN
(06.11.2022.) AMAN- MADABA- PLANINA NIBO- AMAN Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nibo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Večera. Noćenje.

DAN 4
AKABA
(07.11.2022.) AMAN- BETANIJA- MRTVO MORE- AKABA Doručak. Obilazak Betanije - mesta gde je, po verovanju, kršten Isus Hrist. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Nastavak vožnje do Akabe. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 5
AKABA
(08.11.2022.) AKABA- PETRA- VADI RAM- AKABA Doručak. Rano jutarnji polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Povratak u Akabu. Večera. Noćenje.

DAN 9
AKABA
(09.11- 12.11.2022.) AKABA Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

DAN 10
BEOGRAD
(13.11.2022.) AMAN-BEČ-BEOGRAD Doručak. Vožnja do Amana u trajanju oko pet sati sa usputnim pauzama. Poletanje za Beč u 16:20 časova (OS 854). Dolazak u 19:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 22:10 časova (OS 737). Dolazak u 23:15 časova.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Zimovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.