Jordan

više destinacija, Jordan

već od 1930€

Opis destinacije

Jordan se smatra delom "kolevke čovečanstva". Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska. Dolina reke Jordan odvaja Jordan od Izraela. Kao utočište u regionu sukoba, Jordan već vekovima oduševljava posetioce svojom svetskom baštinom, prijateljskim gradovima i inspirativnim pustinjskim predelima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska
Utorak, 28 decembar, 2021

Cena
1930 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.
 
Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja (EUR  160.00-YQ,  EUR 4.48-LG ,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR    19.00-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.88-AT,EUR 37.54-ZY, EUR 2.59-D9,EUR 48.04-HQ, EUR 14.06-NH, EUR 2.11-O7,EUR 2.11-O7), smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Amanu (procena KonTikija 3*) i 5* u Akabi (procena KonTikija 4*), na bazi polupansiona (švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka) koje se plaćaju na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje COVID 19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.
Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan
Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: Movenpick Aqaba Residence & Resort 5*  (https://www.movenpick.com) ili sličan
Nalazi se u centru Akabe, 500 m. od  Crvenog mora. Ima svoju privatnu plazu, nekoliko otvorenih (spoljasnjih) bazena, i 5 razlicitih restorana i kafica. Sobe su vrlo svetle i savremeno opremljene. Imaju satelitsku TV, aparat za kafu ili caj, neke imaju malu kuhinju i balkon. Po postojecim restoranima i kafeima sluzi se vrlo ukusna lokalna hrana sa raznovrsnim picima. Takodje postoji i klub za deciju zabavu, a za odrasle teretana. Recepcija radi 24 casa.
DAN 1
BELGRADE
(28.12.2021.) BEOGRAD- BEČ – AMAN Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera KonTiki u 05:00 časova. Poletanje za Beč u 07:05 časova (let OS 0738). Dolazak u 08:20 časova. Poletanje za Aman u 10:30 časova (let OS 0853). Dolazak u 15:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne. Večera. Noćenje.

DAN 2
AMMAN
(29.12.2021.) AMAN- DŽERAŠ- AMAN Doručak. Polazak za Džeraš (antički Geras), najbolje očuvani rimski grad na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Večera. Noćenje.

DAN 3
AQABA
(30.12.2021.) AMAN- BETANIJA- MRTVO MORE- AKABA Doručak. Obilazak Betanije - mesta gde je, po verovanju, kršten Isus Hrist. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Nastavak vožnje do Akabe. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 4
AQABA
(31.12.2021.) AKABA- PETRA- VADI RAM- AKABA Doručak. Rano ujutru polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Povratak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 8
AQABA
(01-04.01.2022.) AKABA Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

DAN 9
AMMAN
(05.01.2022.) AKABA- MADABA- PLANINA NIBO- AMAN Doručak. Napuštanje soba u prepodnevnim časovima. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nibo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak vožnje do Amana. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 10
BELGRADE
(06.01.2022.) AMAN- BEČ- BEOGRAD Dorucak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom . Poletanje za Beč u 16:10 časova (OS 0854). Dolazak u 19:05 časova. Poletanje za Beograd u 21:20 časova (OS 0737). Dolazak u 22:25 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.