Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
IRAN
Teheran, Isfahan, Jazd, Širaz
10 dana (9 noćenja)– avionom i autobusom
Polazak: 14. oktobar 2023/ Povratak: 23. oktobar 2023.

Cena - 1890e

Jedinstvena cena putovanja: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 257.17 (koje se sastoje od sledeće nerefundabilne takse: EUR  214.00-YR  i refundabilnih: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.60-RS, 3.00-M6, EUR 10.00-TR, EUR 4.00-I6, EUR 1.11-IR)  (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona, ishrana (u zavisnosti od hotela može biti kontinentalni ili švedski sto), posete, obilasci i transferi prema program klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka), iranska viza (oko 105 evra) koja se dobija i plaća po sletanju u Teheran, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida-19.

Hotel u Teheranu: Persian Enghelab Hotel 4* http://enghelabhotel.pih.ir/ ili sličan 

Persian Enghelab Hotel se nalazi u Taleghani Aveniji, u srcu poslovnog dela Teherana, sa dosta šoping i zabavnih centara u svakom pravcu. Hotel raspolaže sa 248 soba i 38 apartmana, dva restorana koja služe specijalitete međunarodne i lokalne kuhinje od kojih se jedan rotacioni nalazi na 16. spratu hotela i dva kafića. Sobe su opremljene sa: satelitskom TV, klima uredjajem, Wi-Fi i frižiderom.

Hotel u Isfahanu: Piroozy Hotel 4*              www.piroozyhotel.com ili sličan 
Hotel ima 96 sobe koje imaju: kupatilo, sef, satelitsku TV, frižider i klima uredjaj. U Piruzi Hotel kafe bar radi 24h, a u restoranu možete probati nešto od iranskih i internacionalnih specijaliteta. Rekreativni klub opremljen je suvom i mokrom saunom, đakuzijem i bazenom. U velikom i prelepom predvorju hotela, možete pristupiti i bežičnom internet.

Hotel u Jazdu: Dad 4* http://en.dadhotel.com/ ili sličan
Hotel Dad se nalazi u centru istorijskog grada Jazd. Zgrada je stara oko 100 godina, sada modernizovana, ali sa tradicionalnim prozorima kako bi održala istorijsku originalnost. Sobe imaju TV sa satelitskim kanalima. Hotel obezbedjuje pristup bežičnom internetu i ima zatvoren bazen.

Hotel u Karim Khan hotel 4*    http://www.karimkhanhotel.ir/ ili sličan                                                 
Hotel Karimkhan Shiraz osnovan je 2013. godine u Širazu. Ima tradicionalnu arhitekturu u modernoj atmosferi. Persepolis je udaljen 60 kilometara od hotela. Karimkhan hotel ima šest spratova sa ukupno 63 sobe. Ukupan broj ležajeva je 120. Kapacitet predvorja je 20 osoba.  Hotelske sobe su opremljene frižiderom, sefom, aparatom za čaj, televizorom, kupatilom, papučama, aparatom za gašenje požara, sistemom za grejanje i hlađenje, zapadnim toaletom, besplatnim bežičnim internetom.

DAN 1
BELGRADE
(14.10.2023.) BEOGRAD-ISTANBUL-TEHERAN Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 13:00 časova. Poletanje za Istanbul u 15:35 časova (let TK1080). Obrok u avionu. Sletanje u 18:20 časova. Čekanje na vezu. Nastavak putovanja za Teheran u 19:40 časova (let TK874). Sletanje u 23:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu.

DAN 2
TEHEREN
(15.10.2023.) TEHERAN Doručak. Polazak na celodnevno razgledanje prestonice Irana, koja se nalazi između 1.100 i 1.700 m n/v. Teheran je veoma poznat po svojim bogatim muzejima od kojih se obilaze Arheološki i Islamski muzej, kao i slavna i veličanstvena Golestan palata. Neizostavna je i poseta teheranskom bazaru. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3
ISFAHAN
(16.10.2023.) TEHERAN-KAŠAN-ISFAHAN (oko 450 km) Doručak. Rani jutarnji polazak autobusom za Isfahan. Usputno kraće zadržavanje u Kašanu, koji se nalazi na obodu centralne "slane" pustinje i koji je jedan od najstarijih gradova. Danas je to grad tepiha, somota, ruža, keramike itd. Obilazak čuvene Fin bašte. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 4
ISFAHAN
(17.10.2023.) ISFAHAN Doručak. Obilazak Isfahana, jednog od najlepših gradova u Iranu, koji se nalazi na 1575 m nv. Zbog svoje lepote i značaja nekada su ga nazivali "polovinom zemaljske kugle". To je "tirkiz" koji blista u zelenoj, plodnoj oazi u neposrednoj blizini velike centralnoiranske pustinje. Njegove kupole sa prelepim mozaicima, otmeni minareti i drugi primerci u svetu poznate arhitekture, pravi su vizuelni doživljaj, u ovom bez sumnje veoma bogatom gradu. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak Vank- jermenske crkve, Minareta koji "podrhtavaju", Kadžu mosta itd. Večera. Noćenje.

DAN 5
ISFAHAN
(18.10.2023.) ISFAHAN Doručak. Današnje razgledanje obuhvatiće obilazak čuvenog Imam trga, Šahove džamije, Džamije Šeika Lotfolaha, bazara, itd. Posle podne slobodno za kupovinu. Večera. Noćenje.

DAN 6
JAZD
(19.10.2023.) ISFAHAN-NAIN-MEJBOD-JAZD (oko 320 km) Doručak. Polazak za Jazd. Usputno razgledanje Naina i Mejboda, starih pustinjskih gradova. Nastavak vožnje. Dolazak u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 7
JAZD
(20.10.2023.) JAZD Doručak. Prepodnevno razgledanje grada, koji se ubraja među najstarije na svetu. Obilazak Amir Čakhmak Trga, Velike ("Petak") džamije i Muzeja Vode. Grad je takođe poznat kao centar zoroasrtijevske religije sa svojim "kulama tišine" i hramom vatre. Večera. Noćenje.

DAN 8
SIRAZ
(21.10.2023.) JAZD-PERSEPOLIS-PASARGADEU-ŠIRAZ (oko 450 km) Doručak. Polazak na razgledanje čuvenog Persepolisa, prestonice moćnog Persijskog carstva. Ostaci nekadašnje palate, koju je počeo da gradi vladar Darije Veliki, a nastavili njegovi moćni potomci. Spalio je takođe čuveni i veliki vladar Aleksandar Makedonski. Ipak, po ostacima nekadašnje prestonice može se zaključiti koliko je bila grandiozna i veličanstvena. U blizini se nalaze i Nakše Rostam i Nakše Rajab, izvanredni reljefi na stenama, koji ukrašavaju grobnice ahamenidskih kraljeva. Usputno razgledanje iskopina u Pasargadeu, prestonici carstva pre Persepolisa. U njemu se nalazi grobnica Kira Velikog, osnivača Persijskog carstva i dinastije. Nastavak vožnje do Širaza. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

DAN 9
SIRAZ
(22.10.2023.) ŠIRAZ Doručak. Širaz, na nadmorskoj visini od oko 1.540 m od uvek je bio grad slavuja, ruža, čempresa i poezije. To je kolevka jedne od najvećih svetskih civilizacija i persijske istorije. Grad i okolina su bogati sjajnim ostacima prošlosti. Razgledanje obuhvata obilazak Narenđestan ili Eram, tipične bogataške palate sa baštom iz 19. Veka i Nasir Al Mok džamije itd. Posle podne obilazak grobnica čuvenih persijskih pesnika Hafeza i Saadia. Večera. Noćenje.

DAN 10
BELGRADE
(23.10.2023.) ŠIRAZ-ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Poletanje za Istanbul u 01:45 časova (let TK885). Sletanje u 05:20 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:50 časova (let TK1081). Sletanje u 08:30 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.