Etno selo Stanišići - Wellness Leonida

Stanišići, BiH

Opis destinacije

Etno selo Stanišići se nalazi 3 km od Bijeljine, iz pravca Pavlovića mosta, graničnog prelaza sa Srbijom. Osnovano je 2003. godine, prema inspiraciji g. Borisa Stanišića koju je dobio putujući po srpskim selima srednje Bosne. Etno selo Stanišići predstavlja autentično planinsko selo usred semberske ravnice, inspirisano starim kućama i predmetima koji čuvaju predstavu o vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka. Izdvajaju se dve celine. Jedna prikazuje svetovni život čije centralno mesto zauzimaju dva jezera oko kojih se nalaze drvene kuće – brvnare međusobno povezane kamenim stazama. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavlja skup replika građevina od istorisjkog i religijskog značaja sagrađenih od kamena. Etno selo Stanišići čine još i vodenice, mlekara, kovačnica, kameni bunar, ambar i autentične drvene dinarske kuće sa prikazom pokućstva i narodnih nošnji. Mlin potočar je napravljen 1937. god. i još uvek je u upotrebi, kao i vodenica iz 1917. god. u kojima se još uvek melje brašno za pogačice koje se služe u restoranu. Ove dve celine su međusobno povezane velikim kamenim mostom, replikom Kozje ćuprije iz Sarajeva preko koga se dolazi do Krstionice koja je rađena po uzoru na malu crkvu koja postoji na Aljasci.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: Moderan wellness i spa centar Leonida se nalazi u sastavu Etno sela Stanišići i u svom sastavu ima smeštaj  visoke kategorizacije. Povezan je toplom vezom sa hotelom Ras 5*. Od Bijeljine je udaljen 3 km u pravcu Pavlovića mosta.

Sobe: U ponudi turističke agencije Odeon World Travel se nalaze moderne sobe Wellness i spa centra Leonida. U svim sobama gostima su na raspolaganju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, internet, mini bar i sef.

Hotelski sadržaj: Hotel wellness i spa Leonida u svom sastavu ima restoran i spoljašnji bazen. U kompleksu Etno sela Stanišić se nalaze i tri a la carte restorana. Restoran Konoba je u potpunosti opremljen u etno stilu, sa kaminom i ognjištem. Nalazi se na obali jezera odakle se pruža izuzetan pogled na muzejski deo kompleksa. U ponudi su jela nacionalne i internacionalne kuhinje vrhunskih kuvara. Na ulazu u restoran Konoba, dočekaće vas pogača, so, orasi i rakija koji po srpskom običaju simbolizuju dobrodošlicu domaćina dragom gostu u svoj dom. Moderni restoran Elas je sagrađen u kombinaciji drvo-kamen, a sa njegove prostrane terase pruža se pogled na sportske terene. Krčma Vasojevići, okružena jezerom, prirodom i životinjama, predstavlja savršen kutak za uživanje uz pucketanje vatre iz kamina. 

Sport i zabava: Savremeni i moderno opremljeni wellness i spa centar Leonida, kompleksa Etno selo Stanišići se prostire na površini od preko 3500 m2. U njegovom sastavu se nalaze zatvoreni bazeni, bio i finska sauna, parno kupatilo, tepidarijum, knajp staza, potezno vedro, rashladno bure, fitnes centar, solarijum, frizerski salon i salon lepote gde su na raspolaganju različite vrste masaža, tretmana za negu lica i tela, wellness i spa rituala...

1. dan
Dolazak u hotel. Smeštaj i usluga prema uplaćenoj rezervaciji (ulazak u sobe je posle 14:00h).

2. dan-pretposlednji dan

Boravak u hotelu na bazi uplaćenih usluga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Poslednji dan

Doručak za goste koji imaju uplaćenu uslugu noćenje sa doručkom ili polupansion (napuštanje hotelskih soba do 10:00h).
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina
3. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA - uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu.

OD

Organizator putovanja je turistička agencija Odeon World Travel, broj licence OTP 469/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Odeon World Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje 2022

Uskoro...

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.