Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
AZURNA OBALA  
NICA – KAN – ANTIB – MENTON – MONAKO – EZ – GRAS – SEN POL DE VANS – NICA 5 dana (4 noći) – avionom, redovna linija Wizz Air -a 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja27.03.2023 – 31.03.2023
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Hotel NH NICA 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi599€
Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi589€
Jednokrevetna soba729€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji Beograd – Nica – Beograd sa uključenim aerodromskim  taksama; 
-Autobuski transferi i razgledanje gradova prema programu putovanja; 
-Četiri noćenja u smeštajnom objektu sa 4* na bazi usluge noćenja sa doručkom u Nici; 
-Usluge vodiča Big Blue-a; 
-Prtljag – dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima. Ručni prtljag do 10 kilograma, koji može biti sa točkićima  ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas. Prtljag može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Torba sa točkićima do 10 kilograma, 55 x 40 x 23 koja mora da stane u odeljak iznad glave. U dozvoljene  
dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm. -Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
-Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 2.5 € za  hotele sa 5*; 2 € za hotele sa 4*; 0.75 € za hotele sa 3*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili  odjave iz smeštajnog objekta. 
-Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene kompanije  WizzAir i aerodroma “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag, u trenutku pravljenja programa, u sezoni maksimalno do 20kg: 60  evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 32kg: 120 evra (po letu, po putniku i po  torbi). 
-Fakultativni obilasci muzeja i posete koje nisu predviđene programom 
-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 
NH Nice 4* https://www.nh-hotels.com/ 
Hotel pripada poznatom lancu NH hotela. Nlazi se na svega 10 minuta hoda od starog grada i luke. U sklopu ovog  gradskog hotela se pored recepcije nalazi i bar, restoran, otvoren bazen na krovu hotela (moguće korišćenje tokom  letnjih meseci), fitnes centar, spa centar koji se može koristiti uz doplatu. Bežični pristup internetu dostupan je u  cijelom objektu i ne naplaćuje seStandardne dvokrevetne sobe (oko 25m2) imaju: kupatilo (fen za kosu, kada ili tuš  kabina), apartat za čaj/kafu, mini bar (uz doplatu), klima uređaj, sef, TV, telefon. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju.  Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja. 

1. DAN - BEOGRAD – NICA (27.03.2023) 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera BigBlue-a u 16.00 sati. Poletanje za Nicu u 18.40 sati (let W6  4025). Dolazak na aerodrom u Nici u 20.45 sati. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.  

2. DAN – NICA –KAN – ANTIB – NICA (28.03.2023.) 
Doručak. Odlazak na panoramski razgled Nice: zaliv anđela, Englesko šetalište – šest kilometara duga promenada; hotel  Negresko, Trg Masena, vrtovi princa Alberta, palata „Lascaris”, spomenik Nike, panorama Katedrale sv. Nikole – ruska  crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca „Cours Saleya”, trgovačka  ulica “Jean Medicin”. Nastavak putovanja ka Kanu (oko 35 km). Sve do 19. veka Kan je bio ribarsko selo. U 19. veku  francuski i strani bogataši sagradili su na ovom mestu vikendice, tako da je ovo i danas mesto sastajanja bogatih.  Obilazak mondenskog mesta poznatog po čuvenom filmskom festivalu i prelepom šetalištu: Kroazeta, Filmska palata,  Srpska ulica, hotel Karlton, stari Kan. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Antibu  (oko 15 km). Ovaj istorijski grad iz 16. veka sa svojim plažama, dobro očuvanim starim gradom i plavetnilom Mediterana  mnogi smatraju najslikovitijim gradom na čitavoj Azurnoj obali. Gradom dominira tvrđava „Fort Karre” u čijem podnožju  se nalazi „Port Vauban” najveća marina na Mediteranu sa oko 2000 usidrenih luksuznih jahti i čamaca. Antib je bio  inspiracija brojnim umetnicima, među kojima je najpoznatiji Pikaso. Na mestu gde je nekada bila zgrada u kojoj je on  živeo, sada se nalazi muzej koji nosi ime ovog čuvenog slikara. Panoramski obilazak grada: „Viele Antibes” – stari grad,  izgleda kao da se nije mnogo menjao kroz vekove, lavirint kaldrmisanih ulica sa brojnim kafićima i restoranima; pijaca  „Marche Provancal” na kojoj ćete naći sveže voće, povrće i sireve iz obližnje Provanse; tvrđava; luka; Pikasov muzej. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u Nicu u večernjim časovima. Transfer do hotela. Noćenje. 

3. DAN – NICA – MENTON – MONAKO – EZ – NICA (29.03.2023.) 
Doručak. Polazak autobusom prema Mentonu (oko 30 km.). Menton se nalazi nedaleko od granice sa Italijom, na  francuskoj rivijeri. Romantični gradić šarenih zgrada i lepih plaža još sredinom 19.veka je postao popularan kod ruskih  i engleskih aristokrata koji su tu pronašli svoju oazu i mesto za odmor. Jedan je od gradova u Francuskoj sa najviše  sunčanih dana u godini. Grad je poznat po svojim parkovima i vrtovima “Jardin de la Serre Madonna” i botaničkom vrtu  “Jardin de Menton”. U okolini Mentona se uzgaja limun, koji je simbol grada, pa se svake godine održava festival limuna.  Po dolasku u Menton, razgledanje grada započinje šetnjom “promenadom sunca” uz gradsku većnicu do jedne od  najlepših baroknih crkava Azurne obale koja je posvećena Sv. Mihovilu. Nastavak putovanja ka Monaku. Monako je  osnovan u vreme starih Grka koji su na francuskoj obali u 4 veku pne osnovali nekoliko svojih kolonija. Tokom 60-tih  godina 20. veka kneževinom je počeo svoju vladavinu princ Renijer koji je od grčkog multimilionera i brodovlasnika  Aristotela Onazisa nacionalizuje imovinu i tokom njegove vladavine kneževina postaje mondensko mesto na kojem se  svake godine okuplja svetski džet-set. Slavi Monaka doprinela je i princeza Grejs Keli, čuvena holivudska glumica koja  se udala za princa Renijera. Danas je Monako pre svega poznat kao krajnje luksuzna i prestižna destinacija. Obilazak  grada: dvorac Grimaldijevih, Okeanografski muzej, crkva sv. Nikole u kojoj su krunisani vladari Monaka i u čijoj kripti  počivaju. Monte Karlo, grada luksuza, glamura, sporta i kocke. Šetnja čuvenim trgom sa kasinima po kojem ovo mesto  nosi epitet jednog od najluksuznijih letovališta na svetu. Nastavak putovanja ka jednom od najlepših 
srednjevekovnih sela Ez. Ovo selo se nalazi na liticama visoko iznad Mediteranskog mora, zbog čega ga zovu „orlovo gnezdo”. Ez potiče iz perioda Feničana, a naziv je dobio po egipatskoj boginji Isis. Jedno od najlepših mesta za obići u  selu je egzotični vrt „ Le Jardin exotique d'Eze“. Mnogi ovo selo smatraju svojevrsnim muzejem davnih epoha koje čuva  neravne kaldrmisane ulice, prastare živopisne kuće obrasle ružičastim bugenvilijama i uske prolaze ispod niskih lukova.  Iako ovo selo broji tek nešto više od 2500 stanovnika, u njemu je nastao najprodavaniji parfem na svetu – Šanel broj 5,  U2 je u njemu snimio jednu od verziju spota „Beautiful Day”, a slavnog filozofa Ničea je ovo selo nadahnulo da napiše  svoj klasik „Tako je govorio Zaratustra”. Povratak u Nicu u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje. 

4. DAN – NICA – GRAS – SEN POL DE VANS – NICA (30.03.2023.) 
Doručak. Polazak autobusa ka Grasu (oko 40km). Gras se smatra svetskom prestonicom parfema. Nalazi se na brdu,  severno od Kana, sa koga se pruža prekrasni pogled na more. Stari grad je živopisan i mnogi ga nazivaju gradom istorije  i umetnosti. Uske, kaldrmisane ulice sa mnoštvom barova i restorana doprinose jedinstvenoj atmosferi koja krasi ovaj  grad. U centru grada se pored gradske većnice i rimokatoličke katedrale (koju krase neka od Rubensovih dela) nalaze i  tri muzeja na svega 50 metara jedan od drugog: umetnosti, parfema i provanske mode. Slobodno vreme za šetnju.  Nastavak putovanja ka Sen Pol de Vansu. Srednjovekovni francuski gradić poznat je po sjajnim umetničkim galerijama  i muzejima. Mnogi slikari i stvaraoci crpeli su inspiraciju za svoja najvrednija dela, a poseban šarm koji preovladava  gradićem upravo daju brojni slikoviti detalji i umetnički trgovi. Specifičnost mesta se ogleda prvenstveno u tome što je  Sen Pol de Vans okružen zidinama, a veliki ulaz u grad koji je podignut 1400. godine, ponosno pokazuje trofej iz jedne  velike bitke koja se ovde odigrala u 16. veku. Povratak u Nicu u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje. 

5. DAN – NICA – BEOGRAD (31.03.2023.) 
Doručak. Napuštanje hotelskih soba najkasnije do 12.00 sati. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Transfer  na aerodrom. Let za Beograd (W6 4026) u 21.20 sati. Dolazak u Beograd u 23:10 sati.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Letovanje

2022 / 2023

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.